openblu.com bluvision.eu modulaky.cz

Alternativní bydlení - poznejte jeho pro a proti

25. 6. 2021
Alternativní bydlení - poznejte jeho pro a proti

Alternativní bydlení v posledních letech zažívá velký boom, přestože v konzervativnějších Čechách stále příliš obvyklé není. Pokud sháníte bydlení, zkuste se oprostit od předsudků, protože modulové domy už dávno nejsou jen provizorním krátkodobým ubytováním. Naopak, jejich výhodou je moderní design a také pro ně mluví neustálé zvyšování cen nemovitostí na trhu.

Modulové domy jsou cenově zajímavou, ale zároveň plnohodnotnou alternativou zděného domu nebo dřevostavby.

Alternativní bydlení aneb modulové domy

Přestože se jedná o alternativní bydlení, modulové domy musí také splňovat požární, statické a tepelně izolační vlastnosti. Obrovskou výhodou modulového domu je možnost postupného rozšiřování - v budoucnu můžete kdykoliv přistavět místnost navíc, dále ovlivnění dispozičního řešení a způsobu konstrukce.

Další výhodou je, že i u alternativního bydlení a modulových domů můžete využívat, dle vámi zvoleného typu střechy, půdní úložný prostor nebo obytné podkroví.

Modulové domy

Pozor na rovnou plochu

Důležité je také vědět to, že montážní tým potřebuje mít připravenou absolutně rovnou plochu, aby na sebe jednotlivé moduly přesně doléhaly. V případě nerovného terénu je možné rovinu zajistit základovými pasy z bednících dílců, zemní vruty nebo betonové patky.

Mám si pořídit alternativní bydlení?

Asi nejdůležitějším důvodem, proč si pořídit alternativní bydlení je cena. Modulový dům je možné postavit už od pár desítek tisíc až po jeden až dva miliony. Také jeho výstavba je velmi rychlá. Domy se skládají z panelů nebo buněk, které jsou ve výrobě přesně připraveny a na místě se pouze sestaví.

Zde pozor! Je potřeba myslet, že je potřeba na pozemek zajet s kamionem, proto musí být technický možné se na něj dostat. Nevýhodou pak může být špatná přístupnost pozemku.

Výhody modulových domů:

  • nízká pořizovací cena
  • rychlé sestavení
  • variabilita a možnost přístavby
  • nízké náklady
  • možnost financování hypotékou


Chci nezávazně poptat

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4
CZ