openblu.com bluvision.eu modulaky.cz

Modulové rodinné domy na klíč

19. 4. 2021
Modulové rodinné domy na klíč

Chtěli byste stavět dům, ale odrazuje vás ta spousta práce, zařizování a dalších potřebných věcí? 

Hoďte předsudky za hlavu a zaměřte svou pozornost na modulové domy na klíč. Ty už dávno nejsou dobré jen jako zahradní domky, ale staly se plnohodnotnou alternativou bydlení.

Modulové domy na klíč pronikají i k nám

U nás v Čechách jsme spíše konzervativní a stále se raději držíme starého známého, i proto jsou zděné domy stále nejoblíbenější. Ovšem s nastupujícími dalšími generacemi se to přece jen mění a zkoušíme i nové věci jako jsou dřevostavby, mobilheimy nebo třeba modulové domy na klíč.

Modulové domy na klíč mají širší využití

Modulové domy na klíč mají mnoho využití - mohou sloužit jako prozatimní ubytování při krizových situacích, jako startovací bydlení pro mladé lidi. V zahraničí se využívají, pokud je potřeba například rychle postavit novou školku. Ovšem díky vývoji technologií se začínají stavět i k trvalému bydlení pro rodiny.

Chci nezávazně poptat

Co je vlastně modulový dům?

Jak jsme již zmínili, nejedná se o žádnou chatku, ale o typ domu, který dle stavebního zákona musí splňovat přísné statické, protipožární i tepelně-izolační vlastnosti.

Modulové domy na klíč jsou složeny ze stavebních buněk nebo panelů, které jsou předpřipraveny ve výrobě a na místě jsou pouze sestaveny.

Modulový dům na klíč rozšíříte podle potřeby

Obrovskou výhodou modulového domu na klíč je možnost jeho postupného rozšiřování. Počítáte s tím, že budete mít dvě děti, ale pak třeba nečekaně přijde třetí. Kam s ním? S modulovým domem to není žádný problém - prostě přistavíte místnost navíc. Navíc si můžete sami zvolit výchozí dispoziční řešení a způsob konstrukce. Stejně tak si můžete vybrat i typ střechy, může být sedlová, plochá nebo i valbová.

Modulární stavby

Úskalím stavby modulových domů může být to, že musí být připraven perfektně rovný podklad, aby na sebe jednotlivé moduly přesně naléhaly. Také pozemek musí být dobře přístupný, aby se tam s domem dalo zajet.

Modulové domy a jejich cena

V případě modulových domů je jejich cena další výhodou a důvodem, proč se pro ně rozhodnout - ve velmi hrubé představě se jedná o rozmezí několika desítek tisíc korun až po dva miliony.

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4
CZ