openblu.com bluvision.eu modulaky.cz

Malé mobilní domy aneb levnější bydlení ve vlastním

15. 9. 2021
Malé mobilní domy aneb levnější bydlení ve vlastním

Přemýšlíte o vlastním bydlení? Ovšem představa velkého domu je pro vás drahá? Na druhou stranu vám ale při bydlení v bytě bude chybět zahrádka? Pak jsou pro vás ideální možností malé mobilní domy.

Finančním kompromisem mezi domem a bytem jsou malé mobilní domy

Malé mobilní domy se v posledních letech staly velkým trendem a není ani moc čemu se divit - náklady na stavbu běžného domu dosahují astronomických výšek. A právě malé mobilní domy jsou ideálním kompromisem mezi bydlením v rodinném domě a bytem.

Naše realizace

Proč si pořídit malé mobilní domy?

  • dodání v kteroukoliv roční dobu
  • rychlost postavení
  • nepotřebujete velký pozemek

  • můžete je kdykoliv přestěhovat, protože jsou na kolečkách
  • energetická nenáročnost

Chci vidět malé mobilní domy

Levnější než zděný dům i pronájem

Malé mobilní domy neboli mobilheimy jsou také bez pochyby levnější, obzvláště v porovnání s klasickými zděnými domy. Navíc v dnešní době, kdy jsou ceny nemovitostí i stavebních materiálů na extrémní výši, se může mobilní dům stát jedinou možností, jak bydlet ve vlastním, a to mnohdy i v porovnání s pronájmem.

Malý mobilní dům jako chalupa

To, že Češi jsou národem chalupářů, je všeobeně známo. A i když může malý mobilní dům sloužit k celoročnímu bydlení, stává se stále oblíbenější variantou klasické chalupy. Proč? Není potřeba na něm místo odpočinku pracovat, má dostatek místa a minimální údržbu.

Chci nezávazně poptat

Nevýhody malých mobilních domů

Jako všechno ostatní, tak i malé mobilní domy mají své nevýhody. Například s nimi není možné manipulovat tak jednoduše, jak se může zdát - je potřeba mít odpovídající techniku, například traktor, a vhodný pozemek. Velkou nevýhodou je také to, že si na ně nemůžete vzít hypotéku.

Jak je to s legislativou mobilních domů?

Máte dotazy?

Nebo chcete vědět více? Neváhejte nás kontaktovat, jsme tu pro vás.

4
US